Konu
:
Güveçte Alabalık
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Alabalık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Alabalık
kabaklı alabalık - fırında alabalık - turşulu alabalık - turşulanmış kabak
Malzemeler:
4 kişilik
2 gökkuşağı alabalığı – fileto halinde
tuz
yeşil limon suyu
1 yemekkaşığı ince doğranmış frenk soğanı
farklı Kotányi safran telleri
4 yemek kaşığı beşamel
1 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yumurta sarısı
5 tuz ile katılaşıncaya kadar çırpılmış yumurta beyazı
2 dilimlenmiş kabak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı erimiş yağ (şekillendirme için)
Turşulanmış kabak için:
500 g ezilmiş muskat ve kabak
¼ L su
50g toz şeker
2 Kotányi karanfil
2 Kotányi yenibahar tane
birkaç tane beyaz Kotányi karabiber taneleri
1 parça taze zencefil
1/16 L beyaz üzüm sirkesi
1 Kotányi defne yaprağı
1 pırasa sapı – yıkanmış ve dilimlenmiş
Tarifi:
Gökkuşağı alabalığı filetolarını küçük parçalara ayırdıktan sonra baharatlar, beşamel ve yumurta sarısı ile karıştırın
Kabakları zeytinyağı ve tuz ile soteleyin
Kısa bir süre soğuttuktan sonra karışıma ekleyin ve dikkatlice çırpılmış yumurta akına bunu karıştırınız
1 kişilik servis için tavayı yağlayın ve yaklaşık ¾’ünü alabalık karışımı ile doldurun
Su dolu bir kap içerisinde 190°C ye ısıtılmış fırında 25 – 30dk pişirin
Kabak için :
baharatlarla birlikte su içerisinde kaynatın ateşten alın pırasaları ekleyin ve soğumasını bekleyin
Pırasa ve kabak ile istediğiniz şekilde süsleyerek servis ediniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul