Yalnız Mesajı Göster

Zeytinli Levrek Buğulama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinli Levrek Buğulama



MALZEMELER


1 adet levrek (beyaz etli herhangi bir balık da kullanabilirsiniz)

1 yemek kaşığı dereotu

Semizotu yaprakları (süslemek için)

15 adet siyah zeytin

5 adet yeşil zeytin

1 limonun suyu

Tuz - Karabiber


HAZIRLANIŞI


Levreğin bütünlüğünü bozmadan içini temizleyin, yıkayın Bıçakla derisini çıkardıktan sonra fırın kabına yerleştirin (Balığı fileto edilmiş dilimler halinde de kullanabilirsiniz)

Bir kabın içine zeytinyağı, hardal, ketçap, mayonez, ince doğranmış dereotu, limon suyu, karabiber ve tuz atın İyice karıştırdıktan sonra balığın üzerine dökün Zeytinleri de koyarak 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin

Semizotuyla servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla