Yalnız Mesajı Göster

Lüfer Buğulama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lüfer Buğulama



Malzemeler:


Malzemesi

1 kg lüfer

1 baş soğan

1 küçük havuç

1 adet defne yaprağı

4-5 dal maydanoz

1 dal kereviz

5-6 adet tane karabiber

1 fincan zeytinyağı

1 fincan su

Tuz


Tarifi:


Balıkları, temizleyip yıkadıktan sonra, dikdörtgen biçimindeki balık kabına yerleştirin


Soyulmuş baş soğan, kazınmış havuç, defne yaprağı, maydanoz dalları, kereviz yaprağı, tane karabiberler, zeytinyağı ve suyla birlikte balıkların bulunduğu kaba koyun


Tuz serpin ve orta ısıda 15-20 dakika pişirin

Balıkları servis tabağına alın Kalan sosu iyice kaynatıp ezerek süzün ve balıkların üzerine gezdirin


Patates tava ya da sebze soteleriyle süsleyerek sıcak servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla