Yalnız Mesajı Göster

Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık



Alabalık Tarifleri - Alabalık nasıl pişirilir

Gerekli Malzemeler :


2 adet iri alabalık

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kekik

1 çorba kaşığı karabiber

5 adet taze soğan

Tuz

Hazırlanışı:


Balıkları ikiye bölüp, kılçıklarını çıkartın

Bir kasede zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın Hazırladığınız karışımı balıkların her tarafına sürün Soslu balıkları buzdolabında yarım saat bekletin

Taze soğanları ince doğrayın Geniş bir tencerenin yarışına kadar su doldurup kaynatın

Balıkları, tencerenin içine oturacak genişlikte bir kevgire veya buhar süzgecine yerleştirin Üzerleri küçük doğranmış taze soğan serpin Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte balıklar yumuşayan kadar pişirin Buharda pişirirken, tencerenin kapağının açılmaması gerekir Aksi halde buhara geçmiş olan vitamin ve minerallerde kayıp oluşur

Bu yemeği, alabalık yerine Mersin balığı ya da palamut dibi balıklarla da yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla