Konu
:
Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık
Yalnız Mesajı Göster
Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık
Alabalık Tarifleri - Alabalık nasıl pişirilir
Gerekli Malzemeler :
2 adet iri alabalık
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı karabiber
5 adet taze soğan
Tuz
Hazırlanışı:
Balıkları ikiye bölüp, kılçıklarını çıkartın
Bir kasede zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın
Hazırladığınız karışımı balıkların her tarafına sürün
Soslu balıkları buzdolabında yarım saat bekletin
Taze soğanları ince doğrayın
Geniş bir tencerenin yarışına kadar su doldurup kaynatın
Balıkları, tencerenin içine oturacak genişlikte bir kevgire veya buhar süzgecine yerleştirin
Üzerleri küçük doğranmış taze soğan serpin
Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte balıklar yumuşayan kadar pişirin
Buharda pişirirken, tencerenin kapağının açılmaması gerekir
Aksi halde buhara geçmiş olan vitamin ve minerallerde kayıp oluşur
Bu yemeği, alabalık yerine Mersin balığı ya da palamut dibi balıklarla da yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul