Yalnız Mesajı Göster

Oktay Usta Alabalık İzgara

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oktay Usta Alabalık İzgara



alabalık nasıl pişirilir - ızgara alabalık - alabalık ızgarası tarifiMALZEMELER:


4 alabalık,


6 diş sarmısak,


iki fincan zeytinyağı,


1 baş soğan,


15 demet maydanoz,


3 tane ‘defne yaprağı,


karabiber,


tuz,


limon,


kekik,


su



YAPILIŞI:


Balıklar temizlenir, yıkanır


Sarımsaklar dövülür Soğanlar “yuvarlak yuvarlak”4 doğranır,


• Yarım demet maydanoz ile defne yaprakları kıyılır,


• Birbirlerine karıştırılır


Üstüne karabiber, kekik ve tuz konulur


• Bir fincan zeytinyağı dökülüp, karıştırılır,


• Balıklar, bu karışım içine konur 1,5 saat bekletilir


• Sonra, orta hararetteki ızgarada kızartılır


• 1 fincan zeytinyağı ile 1 limonun suyu karıştırılır Pişmiş balıkların üzerine dökülür


• Üstüne ince kıyılmış maydanoz serpiştirildikten sonra servis yapılır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla