06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Oktay Usta Alabalık İzgara
alabalık nasıl pişirilir - ızgara alabalık - alabalık ızgarası tarifiMALZEMELER:
4 alabalık,
6 diş sarmısak,
iki fincan zeytinyağı,
1 baş soğan,
1 5 demet maydanoz,
3 tane ‘defne yaprağı,
karabiber,
tuz,
limon,
kekik,
su
YAPILIŞI:
Balıklar temizlenir, yıkanır
Sarımsaklar dövülür Soğanlar “yuvarlak yuvarlak”4 doğranır,
• Yarım demet maydanoz ile defne yaprakları kıyılır,
• Birbirlerine karıştırılır
Üstüne karabiber, kekik ve tuz konulur
• Bir fincan zeytinyağı dökülüp, karıştırılır,
• Balıklar, bu karışım içine konur 1,5 saat bekletilir
• Sonra, orta hararetteki ızgarada kızartılır
• 1 fincan zeytinyağı ile 1 limonun suyu karıştırılır Pişmiş balıkların üzerine dökülür
• Üstüne ince kıyılmış maydanoz serpiştirildikten sonra servis yapılır
alıntı
|
|
|