06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsi Bugulama

Karadeniz yöresinin ünlü yemeklerindedir Eski zamanlarda oyulmus tastan yapilmis pisirme kaplari (Bileki) kizdirildiktan sonra, icine hamsi ve diger besinler konularak pisirilirdi Ögünlerde tek kap yemek olarak servis edilir Arkasindan tatlı yenir Yagli kagit yerine alüminyum folya kullanilabilir
Hamsi - 1200 gram
Tuz 2 ½ tatli kasigi 15 gram
Patates 6 büyük boy 650 gram
Sogan 3 büyük boy 300 gram
Limon 1 büyük boy 100 gram
Domates 3 orta boy 400 gram
Defne yapragi 3-4 yaprak 1 gram
Maydanoz ½ demet 30 gram
Kara biber ½ tatli kasigi 1 gram
Zeytinyagi 3 yemek kasigi 30 gram
Su 1 su bardagi 200 gram
Yagli kagit ½ tabaka
Yapilisi
Baliklari temizle, yika, kilciklarini cikart, 1 tatli kasigi tuz ekleyip karistir, süzgecte 15 dakika beklet Sebzeleri yika Patates, sogan ve limonu soy Domates, sogan, patates ve limonu yarim santimetre kalinlikta daire seklinde dogra Tepsiye baliklari tek sira diz, üzerine sirayla sogan, patates ve domatesi yerlestir En üste aralikli olarak limon ve defne yapragi koy Maydanozu ayikla, ince ince dogra ve limonlarin üzerine paylastir Tuzun geri kalani, kara biber, zeytinyagi ve suyu karisıma ekle Tepsiyi yagli kagit ile kapat Önceden isitilmis orta sicakliktaki firinda 40 dakika kadar pisir
Enerji 346 cal
Protein 30 9 g
Yag 14 5 g
Karbonhidrat 23 4 g
Kalsiyum 46 mg
Demir 4 01 mg
Fosfor 427 mg
Cinko 2 mg
Sodyum 1212 mg
A Vitamini 984 iu
Tiamin 0 13 mg
Riboflavin 0 08 mg
Niasin 1 90 mg
C Vitamini 24 mg
Kolestrol 88 mg
|
|
|