Yalnız Mesajı Göster

Avokado Göbeğinde Ahtapot Tartar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avokado Göbeğinde Ahtapot Tartar



Avakoda Göbeğinde Ahtapot Tartar - Avakoda Göbeğinde Ahtapot Tartar Yapılışı

4 KİŞİLİK KULLANILAN MALZEME


Avokado 2 adet

Ahtapot 500 gr

Zeytinyağı 4 kaşık

Fesleğen 4–5 yaprak

Tuz 1 tutam

Karabiber 1 tutam

Limon 1 adet

Labne peyniri 4 çorba kaşığı

Krema 2 çorba kaşığı

Yenilebilir çiçek 1-2 tutam


HAZIRLANIŞI


Ahtapotları haşlıyoruz, daha sonra dilim dilim kesiyoruz İçine tuz, karabiber, fesleğen, limon suyu ile labne peyniri ve bir miktar zeytinyağı ekleyerek karıştırıyoruz


Tabağımızın ortasına silindir şekillendirici koyarak etrafına dilim avokadolarımızı yerleştiriyoruz İçine ahtapotlarımızı koyup kalıbımızı kaldırıyoruz


Tabağımızı yenilebilir çiçekler ile süsleyip kremalı fesleğen sosumuzu döküyoruz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla