Konu
:
Balık Kavurma
Yalnız Mesajı Göster
Balık Kavurma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık Kavurma
Balık Kavurma
Malzemeler
1 adet fener veya orkinos balığı
yarım su bardağı sirke
1 limonun suyu
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
3 adet sivribiber, arzuya göre
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
yarım tatlı kaşığı karabiber
birkaç kuru defne yaprağı
tuz
Yapılışı
Balığı temizleyip derisini yüzün
Kılçığını ayırıp etlerini irice kuşbaşı doğrayın
(pişince küçülecekler
)
Eğer orkinos kullanıyorsanız etleri bir süre sirkeli, limonlu ve tuzlu suda bekletin
Soğanı ve biberleri doğrayıp zeytinyağında kavurun
Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip domatesler iyice ezilene kadar pişirin
En son etleri, defne yapraklarını ve baharatları ekleyin
Bir miktar kaynar su ilavesi ile kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul