Konu
:
Enginarlı Levrek
Yalnız Mesajı Göster
Enginarlı Levrek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginarlı Levrek
Malzemeler:
1 büyük deniz levreği
2 enginar, dilimlenmiş
2 orta boy beyaz soğan, ince ince piyazlık doğranmış
5-10 kiraz domates, ikiye bölünmüş
dörtte bir su bardağı zeytinyağı
tuz
karabiber
bir taze biberiye dalı veya bir tutam kurutulmuş biberiye
Yapılışı
Levreği temizletip, fırında pişirecek şekilde hazırlatın
Uzunca bir folyoyu kenarları ortada birleşek şekilde katlayın
Yağlı fırın kağıdını da aynı şekilde katlayıp folyonun üzerine koyun
(folyo ve kağıdın uzunluğu yaklaşık olarak balığınızın üç katı olsun, böylece balığı üzerine koyup kapattığınızda tamamen kapanabilsin
)
Fırını 230C'ye getirin
Enginarları, soğanları, domatesleri ve zeytinyağını harmanlayın
Tuz ve karabiber ekleyin
Balığı dışına tuz ve karabiber serperek folyonun üzerindeki yağlı kağıdın ortasına yerleştirin
Balığın içine de tuz, karabiber ve biberiye serpin
Harmanladığınız sebzeleri balığın üzerine yayın
Folyo ve kağıdı bir arada balığın üzerine katlayın
Açık kalan kenarları içe doğru kıvırın
Fırın tepsisine yerleştirip 1 saat 10 dakika pişirin
Pişince 5 dakika oda sıcaklığında bekletip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul