Yalnız Mesajı Göster

Enginarlı Levrek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Levrek



Malzemeler:


1 büyük deniz levreği

2 enginar, dilimlenmiş

2 orta boy beyaz soğan, ince ince piyazlık doğranmış

5-10 kiraz domates, ikiye bölünmüş

dörtte bir su bardağı zeytinyağı

tuz

karabiber

bir taze biberiye dalı veya bir tutam kurutulmuş biberiye

Yapılışı


Levreği temizletip, fırında pişirecek şekilde hazırlatın Uzunca bir folyoyu kenarları ortada birleşek şekilde katlayın Yağlı fırın kağıdını da aynı şekilde katlayıp folyonun üzerine koyun (folyo ve kağıdın uzunluğu yaklaşık olarak balığınızın üç katı olsun, böylece balığı üzerine koyup kapattığınızda tamamen kapanabilsin)

Fırını 230C'ye getirin Enginarları, soğanları, domatesleri ve zeytinyağını harmanlayın Tuz ve karabiber ekleyin

Balığı dışına tuz ve karabiber serperek folyonun üzerindeki yağlı kağıdın ortasına yerleştirin Balığın içine de tuz, karabiber ve biberiye serpin Harmanladığınız sebzeleri balığın üzerine yayın Folyo ve kağıdı bir arada balığın üzerine katlayın Açık kalan kenarları içe doğru kıvırın

Fırın tepsisine yerleştirip 1 saat 10 dakika pişirin Pişince 5 dakika oda sıcaklığında bekletip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla