Konu
:
Kalkanlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Kalkanlı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalkanlı Pilav
Yarım kg kalkan balığı
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı çam fıstığı
Karabiber tuz
35 su bardağı su
Balık az tuzlu suda haşlanır
Sonra didiklenir
Yağ tencereye atılır
Eriyince fıstık atılır pembeleştirilir
İnce kıyılmış soğan eklenir kavrulur
Üzerine yıkanmış pirinç katılır
2-3 dakika birlikte kavrulur
Tuz ve karabiber katılır
Suyu verilir
En üste balık konur
Kapaklı olarak kısık ateşte 25 dakika pişirilir
Yarım saat demlendirildikten sonra dikkatlice karıştırarak tenavül edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul