Yalnız Mesajı Göster

Kalkanlı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalkanlı Pilav



Yarım kg kalkan balığı

2 su bardağı pirinç

1 adet kuru soğan

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı çam fıstığı

Karabiber tuz

35 su bardağı su


Balık az tuzlu suda haşlanır Sonra didiklenir Yağ tencereye atılır Eriyince fıstık atılır pembeleştirilir İnce kıyılmış soğan eklenir kavrulur Üzerine yıkanmış pirinç katılır 2-3 dakika birlikte kavrulur Tuz ve karabiber katılır Suyu verilir En üste balık konur Kapaklı olarak kısık ateşte 25 dakika pişirilir Yarım saat demlendirildikten sonra dikkatlice karıştırarak tenavül edilir

Alıntı Yaparak Cevapla