Konu
:
Kalkan Kievski
Yalnız Mesajı Göster
Kalkan Kievski
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalkan Kievski
300 g derisi ve kılçıkları temizlenmiş kalkan ya da sert beyaz etli herhangi bir başka balık (ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı çok ince rendelenmiş limon kabuğu
bir tutam tuz
bir tutam beyazbiber
50 g iç bezelye
10 g (2 tatlı kaşığı) tuzsuz tereyağı
24 sultani bezelye (kılçıkları alınmış)
ince kıyılmış balık etleri limon kabuğu rendesi tuz ve karabiberi blendıra koyup kalın bir hamur elde edene kadar çalıştırın
Hamuru bir kâseye aktarıp buzdolabında 1 saat bekletin
iç bezelyeleri kaynar suda yumuşayana kadar (3 - 4 dakika) haşlayın
Tencereyi ateşten alıp bezelyeleri bir süzgeçte süzdükten sonra soğuk su altına tutup yeniden suyunu süzdürün (donmuş ya da konserve bezelye kullanıyorsanız bu işlemlere gerek yoktur)
Kalın dipli küçük bir tencerede tereyağını eritip tencereyi ateşten alarak iç bezelyeleri koyun ve karıştırarak her yanlarının tereyağına iyice bulanmasını sağlayın
Balık hamurunu buzdolabından alıp 24 parçaya ayırın
Her parçayı yuvarlayarak küçük top haline getirip baş parmağınızla yassıltarak 75 cm çapında köfte biçimi verin
Ortasına birkaç iç bezelye koyup bezelyelerin etrafını saracak biçimde yeniden topak haline getirin
Balık hamuru ve iç bezelyeler bitene kadar bu işlemleri tekrarlayıp her balık topağını bir sultani bezelye kabu-ğuyla sarın ve ortasından iki ucu dışarı çıkacak biçimde bir kürdan geçirin
Bir tencereyi 25 cm derinliğinde suyla doldurup içine paslanmaz çelikten zeytinyağıyla hafifçe yağlanmış bir buğulama kabı oturtun
Tencereyi ateşe oturtup suyu bir taşım kaynatın
Kaynayınca balık rulolarını buğulama kabının içine koyup üstünü örterek buharla 5 dakika pişirin
Tencereyi ateşten alıp balık rulolarını geniş bir tabağa dizerek hemen servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul