Yalnız Mesajı Göster

Kalkan Gratine

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalkan Gratine



Kalkan Gratine - Kalkan Gratine Malzemeleri - Kalkan Gratine Tarifi


Kullanılacak malzeme (4 kişi için):

1 kiloluk bir kalkan

300 gram mantar

50 gram sadeyağ

1/2 kilo olgun domates

1 demet maydanoz

1 limon

1/2 çorba kaşığı un

yeteri kadar tuz karabiber

1 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu


Yapımı: Kalkanın dışını içini iyice temizleyip bol akarsuda yıkamalı Domatesleri süzgeçten geçirmeli Mantarları temizleyip üzerlerindeki zarları çıkarmalı ve limonlu soğuk suyun içinde tutarak ince dilimlere kesmeli Maydanozu ince ince kıymalı

Ateşe dayanan cam bir kabın (pyrex) içinde 30 gram sadeyağı eritmeli Mantarları süzüp yağa atmalı Tuzlayıp biberledikten sonra bir süre pişirmeli

Mantarlar iyice pişmeden balığı kaba oturtmalı Bunu da tuzlayıp biberlemeli ve iki yanını çevirerek pişirmeli

Balık pişince kaptan çıkarmalı Kapta kalan mantarların üzerine unu serpmeli Hemen arkasından tahta bir kaşıkla karıştırmalı Bir dakika sonra süzülmüş domates suyunu katmalı Maydanozun yarısını üzerlerine serpmeli ve salçayı koyulaşıncaya kadar pişirmeli Salça iyice koyulaşmadan balığı yine salçanın üzerine oturtmalı

Salça koyulaşınca balığın üzerine kalan yağı bulamalı ve bunun üzerine kurutulmuş ekmek tozunu serpmeli Kabı sıcak bir fırına koyarak balığı gratine etmeli Kalkanın üzeri kızarınca kabı fırından çıkarmalı Kalan maydanozu yemeğin üzerine serpiştirdikten sonra servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla