Konu
:
Kalkan Gratine
Yalnız Mesajı Göster
Kalkan Gratine
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalkan Gratine
Kalkan Gratine - Kalkan Gratine Malzemeleri - Kalkan Gratine Tarifi
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1 kiloluk bir kalkan
300 gram mantar
50 gram sadeyağ
1/2 kilo olgun domates
1 demet maydanoz
1 limon
1/2 çorba kaşığı un
yeteri kadar tuz karabiber
1 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu
Yapımı: Kalkanın dışını içini iyice temizleyip bol akarsuda yıkamalı
Domatesleri süzgeçten geçirmeli
Mantarları temizleyip üzerlerindeki zarları çıkarmalı ve limonlu soğuk suyun içinde tutarak ince dilimlere kesmeli
Maydanozu ince ince kıymalı
Ateşe dayanan cam bir kabın (pyrex) içinde 30 gram sadeyağı eritmeli
Mantarları süzüp yağa atmalı
Tuzlayıp biberledikten sonra bir süre pişirmeli
Mantarlar iyice pişmeden balığı kaba oturtmalı
Bunu da tuzlayıp biberlemeli ve iki yanını çevirerek pişirmeli
Balık pişince kaptan çıkarmalı
Kapta kalan mantarların üzerine unu serpmeli
Hemen arkasından tahta bir kaşıkla karıştırmalı
Bir dakika sonra süzülmüş domates suyunu katmalı
Maydanozun yarısını üzerlerine serpmeli ve salçayı koyulaşıncaya kadar pişirmeli
Salça iyice koyulaşmadan balığı yine salçanın üzerine oturtmalı
Salça koyulaşınca balığın üzerine kalan yağı bulamalı ve bunun üzerine kurutulmuş ekmek tozunu serpmeli
Kabı sıcak bir fırına koyarak balığı gratine etmeli
Kalkanın üzeri kızarınca kabı fırından çıkarmalı
Kalan maydanozu yemeğin üzerine serpiştirdikten sonra servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul