Konu
:
Kılıç Balığı Ve Kırmızı Biberli Erişte
Yalnız Mesajı Göster
Kılıç Balığı Ve Kırmızı Biberli Erişte
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kılıç Balığı Ve Kırmızı Biberli Erişte
Kılıç Balığı ve Kırmızı Biberli Erişte - Kılıç Balığı ve Kırmızı Biberli Erişte Malzemeleri - Kılıç Balığı ve Kırmızı Biberli Erişte Tarifi
Erişte hamuru
350 g kılıçbalığı (ayıklanıp iri zar biçiminde doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 kırmızı dolmalık biber
1 1/2 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Kılıçbalığı parçaları sarımsaklar limon suyu ve zeytinyağının 1 çorba kaşığını bir fırın kabında iyice karıştırıp kabın üstünü örterek buzdolabına kaldırın ve karışımı 30 dakika soğutun
Bu arada hamuru erişte halinde kesip bir kenara bırakın
Fırınınızın ızgarasını yakıp dolmalık biberi fırın ızgarasının 5 cm altına yerleştirin ve derisi siyahlaştıkça çevirerek ızgara edin
Her yanı siyahlaşınca fırından alıp bir kâseye koyarak kâsenin üstünü plastik filmle örtün (buhar derisinin iyice kalkmasını sağlayacaktır)
Sonra plastik filmi atıp/suyunun ziyan olmaması için kâsenin üstünde çalışarak biberin derisini soyun sapını ve çekirdeklerini temizleyip ince şeritler halinde keserek bir kenara bırakın
Kâsedeki biber suyunu tel süzgeçten başka bir kâseye süzüp bir kenara bırakın
Fırınınızı 200 °C'a ısıtın
Buzdolabındaki kılıçbalıklı karışımı fırına vererek 6 - 8 dakika pişirin
Bu arada bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup tencereyi harlı ateşe oturtarak suyu bir taşım kaynatın
Kaynayınca tuzu koyup karıştırdıktan sonra erişteleri koyarak yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar haşlayın (1 dakika geçince birini alıp pişip pişmediğini kontrol edin)
Erişteler pişince tencereyi ateşten alıp erişteleri bir süzgeçte süzerek bir salata kâsesine aktarın
Kalan zeytinyağını ve kâsedeki biber suyunu üstüne gezdirip maydanozları ve biber şeritlerini serpiştirerek iyice karıştırın
Kabı fırından alıp kılıçbalıklı karışımı eriştelerin üstüne boşalttıktan sonra hafifçe karıştırarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul