Konu
:
Levrek Filetosu Mönier Amandin
Yalnız Mesajı Göster
Levrek Filetosu Mönier Amandin
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Levrek Filetosu Mönier Amandin
Fransız Mutfağından
MALZEMELER
4 kişilik
4 adet levrek filetosu
6 çorba kaşığı süt
2 kahve fincanı rafine yağı
az tuz
bir tutam karabiber
½ çay fincanı kabukları temizlenip dilimlenmiş badem
1 çorba kaşığı tepeleme dolu tereyağı
1 limonun suyu
4 çorba kaşığı un
HAZIRLANIŞI
Bademleri küçük bir kap ile fırında kavurup sararana kadar kızartın
Balıkları bir kaba koyup tuzlayıp, biberleyip sütü üzerlerine dökerek süte bulayın
Sonra balıkları una bulayın
Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırıp balıkları ekleyin
Orta ateşte dörder dakika alt üst kızartıp ateşten alın
Bir palet ile bir servis tabağına çıkarın ve tavadaki yağı dökün
Başka küçük bir tavaya tereyağını koyup kızartıp bademi ilave edin
1-2 dakika ağır ateşte kavurup yağı ile balıkların üzerine dökün
Limon suyunu da üzerine serpip servis edin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul