Konu
:
Patatesli Hamsi
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Hamsi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Hamsi
MALZEMELER
500 gr kılçığı ayıklanmış hamsi ve 1 tatlı kaşığı tuz
5 adet orta boy patates (soyulup, incecik yuvarlaklar halinde dilimlenecek)
1 demet maydanoz (sapları ayıklanıp, ince ince kıyılacak)
1 adet iri boy kuru soğan (çok ince halkalar halinde dilimlenmiş)
7-8 adet sarmısak (çok incecik doğranacak)
3 adet orta boy domates (tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranacak)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet limonun suyu
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
1 su bardağı ılık su
HAZIRLANIŞI
Geniş, yayvan ama kenarları çok yüksek olmayan bir tencere veya bu şekildeki kapaklı bir tavayı hazır edelim
Tencere veya tavamızın en altına halka halka ama incecik dilimlediğimiz patatesleri dizelim
Üzerine ince kıyılmış maydanoz, ince doğranmış sarmısak ve soğanları yerleştirelim
Tuz ve karabiberi serpiştirip, zeytinyağının da yarısını üzerine gezdirelim
Bu sebze dizilimindeki son aşama ise küp doğranmış domateslerin gelişi güzel eklenmesidir
Artık sebzeleri en alta yerleştirdik sıra hamsilere geldi
Ama kılçıkları ayıklanmış hamsileri yıkayıp süzdükten sonra bir tatlı kaşığı tuzla karıştırıp, şöyle bir 10 dakika beklemek gerek
Böylece hamsi hem lezzetlenir hem de fazla suyunu akıtmış olur
Sonra da bu hamsileri güneş ışığı formunda yani yuvarlak biçimde sebzelerin üstünü kapatacak şekilde dizelim
Üzerine kalan zeytinyağıyla limon suyunu ve ılık suyu gezdirip, orta ısıdaki ateşin üstüne oturtalım
Yaklaşık 25-30 dakika sonra sebzeli hamsimiz pişmiş olacaktır
Kapağını açmadan 5-7 dakika bekletip sonra servise sunalım
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul