Konu
:
Sarımsak Soslu Karides
Yalnız Mesajı Göster
Sarımsak Soslu Karides
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarımsak Soslu Karides
MALZEMELER
4 kişilik;
800 gr karides
1 adet havuç
1 adet defne yaprağı
1 demet maydanoz
1 adet soğan
karabiber
tuz
1 çay bardağı beyaz şarap
sosu için:
5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 kg haşlanmış patates
2 yemek kaşığı sirke
tuz
HAZIRLANIŞI
Havuç ve soğanı temizledikten sonra defne yaprağı ve maydanozu da yıkayın
Bütün bu malzemeyi doğradıktan sonra suyu da ilave ederek karıştırın
Üzerine karabiber, tuz ve şarabı da ekleyin ve 15 dakika yüksek ateşte pişirin
Karidesleri bol suda yıkayın ve temizleyin
Sebze suyunun içine atın ve yaklaşık 5 dakika pişirin
Süzün ve soğumaya bırakın
Patatesleri haşlayın ve sonra pütürsüz bir kıvama gelene kadar ezin, çok ince kıyılan sarımsakları ve tuzu ekleyin
Sirke ve zeytinyağını azar azar ilave ederek krema kıvamına gelen kadar karıştırın
Karidesle birlikte servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul