Yalnız Mesajı Göster

Sarıp Sarmala

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarıp Sarmala



MALZEMELER


1 kg mezgit balıgı

1 bağ pazı

1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü

1 yemek kaşığı dolusu çam fıstığı

1 adet limon

1 çay kaşığı tarçın

Yeteri kadar tuz, karabiber



HAZIRLANIŞI


Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın Kaynar tuzlu suya bastırın 1-2 dakika bekletip suyunu süzün


Fileto mezgit balıkları çok ince dograyıp bir kenara koyun


2 adet soğanı ince kıyıp sıvı yağda pembeleştirin Doğramış olduğunuz balıkları ve fıstığı katıp kavurun Üzümü ve baharatları koyup karıştırın


Biraz dinlendirin


Pazıları kare kesip hazırÍadığınız içten birer kaşık içlerine koyup sarıp sarmalayın Yarım çay bardağı su koyup 15 dakika pişirin


Soğuk oÍarak servise sunun



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla