06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Fırın
Balık Fırın Tarifi - Balık Fırın Nasıl Yapılır - Balık Fırın Malzemeleri
1 kg uygun balık
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
500 gram havuç, kereviz, patates (tümünün toplamı 500 gr )
1 adet limon
2 adet domates
Yeteri kadar tuz
maydanoz
Balık fırını; mercan, levrek, kılıç, lüfer, palamut gibi balıklarla yapılır Sebzeler, ince ve uzunca kesilir, bir kap içinde yarım bardak yağda öldürülür Domates, maydanoz, limon, yeteri kadar tuz ilâve edilir Fırına verilecek tepsiye balıklar yerleştirilir Üzerine hafif tuz, hazırladığımız havuç dökülür Yarım bardak soğuk su, halka halka kesilmiş limon, iki adet defne yaprağı konur, fırına verilir
|
|
|