06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Somon Nasıl Pişirilir
somon balığı pişirmek - somon balığınının yararları - soslu somon tarifi - somon sosu nasıl hazırlanırSomon balığı soğuk denizleri sevmiş olduğu için Türkiye’de genellik Norveç’ten ithal ediliyor Bütün bir somon ağırlığı yaklaşık olarak 4-5 kilodur
Somonu balıkçı ve marketlerde; dilimlenmiş, fümelenmiş, bütün ya da fileto olarak bulunabilir
Somon, omega-3 yönünden epey zengin olan bir balık türüdür Bu nedenle özellikle beyin sağlığı açısından çok önemli olan bir besindir Her yaşta insanın tüketmesinde yarar vardır ancak özellikle çocuklar somon balığından yararlanmalıdır
Somon Pişirmek İçin Gerekli Malzemeler;
1- Fileto Somon
2- 1 Adet orta boy soğan
3- 5-6 Adet defneyaprağı
4- 1 demet dereotu
5- 1 Adet limon
6- 8-10 Tane karabiber
7- 1 Çorba kaşığı zeytinyağı
Sos İçin Gerekli Malzemeler;
1- 1 Çorba kaşığı hardal
2- 3 Çorba kaşığı mayonez
3- 1 Çorba kaşığı şeker
4- 1 Limon suyu
5- 1 Çay kaşığı karabiber
6- İsteğe göre tuz
Somon Balığı Yapılışı;
1- Soğanları doğrayın
2- Limonu dilimleyin
3- Bir tencerenin içerisine soğanları, limonu, zeytinyağını, defneyaprağını, tane karabiberi, tuz ve dereotunu koyun
4- Üstüne somon filetolarını yerleştirin
5- Malzemenin üstünü aşmayacak derecede sıcak su koyun
6- Tencere kapağını kapatın Orta ateş seviyesinde pişirin Arada bir defa filetoları ters çevirin
7- Sos için bir kabın içerisinde hardal, mayonez, şeker, limon suyu ve karabiberi harmanlayın
8- Pişmiş olan somonlar tabağa alındığı zaman üstüne sos döküp servise hazırlayın
alıntı
|
|
|