Konu
:
Cevizli Palamut
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Palamut
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Palamut
Gereçler:
1 adet iri palamut balığı
1 çay bardağı zeytinyağı
2-3 adet büyük boy domates
7-8 adet tatlı yeşil sivri biber 2 baş orta büyüklükte soğan
150-200 gr dövülmüş ceviz içi
1 adet limon
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Yanmaz bir tavaya zeytinyağının yarısı dökülür
Soğanlar küçük küçük doğranarak tavaya atılır
Hafif pembeleşmeye başladığında içine küçük küçük doğranmış biberler eklenir
Biberler de hafif ölünce, içine kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesler eklenir
Tuz ve karabiber ilave edilir
Domatesler suyunu çekmeye başlayınca altı karartılır
Palamut temizlendikten sonra yuvarlak dilimler halinde parçalara ayrılır
Balıklar altı zeytinyağlanmış cam tepsiye yerleştirilir
Üzerine yanmaz tavadaki karışım yayılarak dökülür (karşımın domatesten dolayı sulu olması gerekir)
Bu haliyle 250 derecede ısıtılmış fırına sürülür
Fırında 20-25 dk
pişirilir
Daha sonra fırından alınarak üzerine dövülmüş ceviz içi dökülür
15 dk
daha fırında pişirilir
Sıcak şekilde servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul