Konu
:
Kiremitte Kaşarlı Alabalık
Yalnız Mesajı Göster
Kiremitte Kaşarlı Alabalık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kiremitte Kaşarlı Alabalık
Kaşarlı Alabalık - Alabalık Tarifi - Kiremitte Kaşarlı Alabalık Nasıl Pişirilir
Gerekli malzemeler:
1- Kaç kişilik olacaksa o kadar alabalık
2- Domates ve yeşil biber
3- Soğan
4- Yaprak defne
5- Kekik
6- Tereyağ
7- Rendelenmiş taze kaşar peynir
Tarifi:
Öncelikle domateslerimi küp küp doğruyoruz, soğanlarıda ince ince doğruyoruz, biberleride halka halka
Hepsini bi kabın içine boşaltıp üzerine biraz tuz ve kekikte ekleyip harcı güzelce karıştırıyoruz
Fotoğraftada görüldüğü üzere balığımızı kiremit tabağımıza yatırıyoruz ve hazırladığımız harcıda balıkların üzerine seriyoruz
Bunlarında üzerine defne yapraklarından ve parça parça tereyağlarından koyuyoruz
Ve tabakları daha önceden ısıttığımız fırına atıyoruz
fırının derecesi 180-200 derece gibi olacak
Tam olarak şu kadar dakika demiyorum ama arada bi kontrol edeceksiniz, pişmesine yakın kiremit tabaklarımızı çıkarıp, rendelenmiş kaşar peynirimizide balıkların üzerine serip tekrardan fırına atıyoruz
3-5 dakika kadar fırında tutuyoruz kaşar eriyene kadar daha sonra fırından çıkarıp, afiyetle yiyoruz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul