Yalnız Mesajı Göster

Meksika Tarzı Karides

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meksika Tarzı Karides



Meksika Tarzı Karides Tarifi - Meksika Tarzı Karides Nasıl Yapılır - Meksika Tarzı Karides Malzemeleri



1 Eğer taze karidesle derin dondurulmuş karidesi öneririz – doğru şekilde çözdürüldüklerinde çok iyi sonuç verir Taze karidesi ise şöyle hazırlayabilirsiniz: ellerinizle baş ve bacakları ayırın, sonra kabuklarını soyun Kabuklar kolayca çıkar Kuyrukları bırakın, daha hoş bir görüntü verir

2 Karidesleri temizlemek için karidesi sırtüstü çevirin ve keskin bıçakla ortasına kesik yapın ( dikkat edin, tamamen bölmeyin) Başparmağınızla ortasını açın ve bıçak ucuyla kahverengi-siyah ipliği ( karides bağırsağı) çıkarın Karidesleri yıkayıp kağıt havlu ile kurutun Artık kullanıma hazırdır


Malzemeler:


1 150 gr jumbo karides,

2 Acı sos (miktarı isteğe bağlı),

3 Yarım çay bardağı sıvıyağ,

4 1 çay kaşığı Meksika baharatı,

5 1 çay kaşığı kişniş,

6 3-4 diş sarımsak,

7 Tuz


apılışı:


Sıvıyağı bir tavada ısıtın Karidesleri ekleyerek soteleyin 2-3 dakika soteledikten sonra Meksika baharatı, tuz, acı sos ve sarımsağı ilave edin Ocaktan almadan önce kişnişi ekleyip sıcak servis yapın


Not: İsteğe göre fesleğen ile süslenir ya da fesleğen sosu hazırlayarak servis edebilirsiniz


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla