Konu
:
Hamsi Buğlama
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Buğlama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Buğlama
Hamsi Buğlama Tarifi - Hamsi Buğlama Nasıl Yapılır - Hamsi Buğlama Malzemeleri
MALZEMELER
1 kg
hamsi
3 adet kuru soğan
1 adet limon
3 adet domates
2 fincan sıvıyağ
1 bağ maydanoz
5-6 adet defne yaprağı
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber
1 Adet yağlı pişirme kağıdı
Hamsileri ayıklayıp yıkayın ve hafif yağlanmış tepsiye dizin
Soğanları halka şeklinde doğrayın ve hamsilerin üzerine dizin, üzerine yuvarlak dilimlenmiş domatesleri ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin
En üste limon dilimlerini dizip, defne yapraklarını boşluklara sıkıştırın
Tuz ve karabiberi ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı sıvıyağı gezdirin
Tepsinin üzerine yağlı pişirme kağıdını kapatıp orta ısılı fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul