Yalnız Mesajı Göster

Hamsi Buğlama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Buğlama



Hamsi Buğlama Tarifi - Hamsi Buğlama Nasıl Yapılır - Hamsi Buğlama Malzemeleri



MALZEMELER


1 kg hamsi

3 adet kuru soğan

1 adet limon

3 adet domates

2 fincan sıvıyağ

1 bağ maydanoz

5-6 adet defne yaprağı

1 çay bardağı su

Tuz, karabiber

1 Adet yağlı pişirme kağıdı

Hamsileri ayıklayıp yıkayın ve hafif yağlanmış tepsiye dizin Soğanları halka şeklinde doğrayın ve hamsilerin üzerine dizin, üzerine yuvarlak dilimlenmiş domatesleri ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin En üste limon dilimlerini dizip, defne yapraklarını boşluklara sıkıştırın Tuz ve karabiberi ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı sıvıyağı gezdirin Tepsinin üzerine yağlı pişirme kağıdını kapatıp orta ısılı fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla