Barbunya Balığı Eskebeş
Barbunya Balığı Eskebeş Tarifi - Barbunya Balığı Eskebeş Yapılışı - Barbunya Balığı Eskebeş Nasıl Yapılır - Barbunya Balığı Eskebeş Malzemeleri
4 kişi için MALZEME :
8 adet orta boy barbunya veya dört adet iri
Az tuz,
bir çimdik karabiber
1/2 su bardağı rafine yağı
2 kahve fincanı kuru nane ezilmiş
2 kahve fincanı sirke
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI :
Barbunyaları temizleyip kurulayınız Tuz ve biberleyiniz
Küçük bir kapta sirke ve naneyi iki üç dakika kaynatıp küçük bir tülbentten süzdürünüz ve muhafaza ediniz
Bir tavaya rafine yaqını koyup yağın içine yerleştiriniz
Ortadan hızlı ateşte dörder dakika alt üst kızdırıp ateşten alınız
Bir servis tabağına diziniz
Yukarda süzdürdüğünüz naneli sirkenin içine dört çorba kaşığı balıkların yağından ilâve edip maydanozu karıştırınız ve balıkların üzerine döküp servis ediniz
|