Konu
:
Sicilya Usulü Sardalya
Yalnız Mesajı Göster
Sicilya Usulü Sardalya
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sicilya Usulü Sardalya
Malzeme:
750 gram sardalya
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
3 çorba kaşığı kuş üzümü
3 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kaşar rendesi
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
3 adet defne yaprağı
1 adet limon
1 çorba kaşığı şeker
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
Tuz
Dolma baharı
Yapılışı:
Sardalyaları kafalarını koparınız ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz
Üstündeki pulları da parmaklarınızla temizleyiniz
Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz
Kıyılmış soğan ile sarmısağı zeytinyağda sote ediniz
Üzüm, çamfıstığı ve iki kaşık ayırarak ekmek içini ilave ediniz
Birkaç dakika kavurup soğumaya bırakın
Şekerin yarısını, maydanoz, peynir ve baharatı ilave ediniz
Karışımı balık fileto üstüne bolca koyunuz ve üstünü diğer bir fileto ile kapatınız
Bu işlemi filetolar bitene kadar tekrarlayınız
Filetoları hafif yağlanmış bir tepsiye diziniz ve balıkların üstüne bir çorba kaşığı yağ gezdiriniz
200oC’a ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriniz
Sıcak servis yapınız
Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Hamsi
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul