Yalnız Mesajı Göster

Sicilya Usulü Sardalya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sicilya Usulü Sardalya



Malzeme:


750 gram sardalya

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

1 su bardağı ufalanmış ekmek içi

3 çorba kaşığı kuş üzümü

3 çorba kaşığı çam fıstığı

2 çorba kaşığı kaşar rendesi

1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

3 adet defne yaprağı

1 adet limon

1 çorba kaşığı şeker

5 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı sirke

Tuz

Dolma baharı


Yapılışı:


Sardalyaları kafalarını koparınız ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz Üstündeki pulları da parmaklarınızla temizleyiniz Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz


Kıyılmış soğan ile sarmısağı zeytinyağda sote ediniz Üzüm, çamfıstığı ve iki kaşık ayırarak ekmek içini ilave ediniz Birkaç dakika kavurup soğumaya bırakın Şekerin yarısını, maydanoz, peynir ve baharatı ilave ediniz

Karışımı balık fileto üstüne bolca koyunuz ve üstünü diğer bir fileto ile kapatınız Bu işlemi filetolar bitene kadar tekrarlayınız Filetoları hafif yağlanmış bir tepsiye diziniz ve balıkların üstüne bir çorba kaşığı yağ gezdiriniz 200oC’a ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriniz


Sıcak servis yapınız


Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Hamsi



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla