Konu
:
Pazıya Sarılı Pınar Levrek
Yalnız Mesajı Göster
Pazıya Sarılı Pınar Levrek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazıya Sarılı Pınar Levrek
Pazı levrek - Pazı - levrek
Malzemeler
600 g PINAR LEVREK fileto
100 g taze mantar
100 g Pınar kaşar peynir
1 adet kuru soğan
1 bağ dereotu
50 g kapari çiçeği
20 g tuz
10 g çekilmiş tane karabiber
1 bağ taze pazı
80 g zeytinyağı
50 g tereyağı
Rezene Sos:
Zeytinyağı un sebzeli balık suyu rezene az safran ile akıcı kıvamda olacak şekilde sos hazırlanıp sıcak olarak servis edilir
Sos hazırlandıktan sonra ayrı bir kapta süzgeç ile süzülür
Hazırlanışı
PINAR LEVREK’ler fileto olarak açılır pazılar kaynayan suya atılıp 30 sn
sonra buzlu suya çıkartılır
Ayrı bir tavada zeytinyağı kuru soğan taze mantar kapari çiçeği hafif diri olacak şekilde sotelenir
Tuz karabiber dereotu ilave edilip ocaktan alınır
Soğuduktan sonra kaşar peyniri rende ilave edilir
Pazılar düzgün bir aaagah üzerine levreklerin boylarını her iki taraftan ikişer parmak geçecek şekilde açılır
Üzerine levrek fileto konup hazırlanan harçtan üzerine dökülür
Diğer fileto üzerine konup her iki tarafı kapanacak şekilde sarılır tereyağı ile yağlanmış ısıya dayanıklı bir cama sıralanır bir miktar su konup 200 derece fırında 25 dk
pişirilir rezene sosu ile servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul