Yalnız Mesajı Göster

Alabalık Şiş

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalık Şiş



şişte alabalık tarifi - alabalık ızgara - şişte alabalık nasıl yapılır - marinadlı alabalık - jambonlu alabalıkMalzemeler:


2 orta boy alabalık (ikiye ayrılıp kılçığından ayrılıp flata çıkartılmış)

4 dilim jambon (kenarlarında ki yağlar temizlenip, her biri enlemesine 4'e kesilmiş)

16 küçük boy mantar (silinip temizlenmiş ve her biri ortadan 2"ye bölünmüş)

16 arpacık soğanı (her biri ortadan 2'ye bölünmüş)

2 limon (her biri 4 parçaya bölünmüş)

Marinadı:

3 diş sarmısak (dövülmüş)

4 çorba kaşığı zeytinyağı

3 çorba kaşığı limon suyu

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber


Tarifi:


Marinadı hazırlamak için, küçük bir kasede sarmısak, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve biberi çatalla iyice karıştırıp, kaseyi bir kenara bırakınız Her labalık flatosunu bir parça jambona sarınız Jambona sarılmış tarakları, sarılmış alabalık falatomarının her birini bıçakla dörde bölünüz


Her parçadan sonra yarım mantar ve yarım arpacık soğanı geçirerek, 8 şişe diziniz Şişleri geniş bir tabağa yerleştirip, marinadı üstlerine dökünüz Şişleri zaman zaman çevirerek, yarım saat marinadda bekletiniz


Önce ızgaranızı iyice kızdırıp, alüminyum telle döşeyiniz


Şişleri marinaddan çıkarıp, ızgaraya yerleştiriniz (Marinadı saklayınız) Şişleri 10-12 dakika, sık sık çevirerek ve sakladığınız marinaddan üstlerine bir fırçayla sürerek pişiriniz Şişleri ızgaradan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz Limon dilimleriyle süsleyip, servis ediniz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla