Konu
:
Sodalı Çinekop Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Sodalı Çinekop Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sodalı Çinekop Nasıl Yapılır
çinekop tarifi - sodalı çinekop nasıl pişirilir - çinekop yemekleriMalzemeler:
1 kilo çinakop balığı
2 defne yaprağı
1 baş soğan
1 bardak maden suyu
1 limon
yeteri kadar tuz
1 tatlı kaşığı dövülmemiş karabiber
Tarifi:
Balıkların içleri, dışları iyice temizlenir, bol akarsuda yıkanır ve bir kenara süzülmeye bırakılır
Pyrex bir tabağa kıyılmış soğan yayılır
Üstüne de ince ince dilimlere bölünmüş limon konur
Bunların üstüne balıklar düzenli bir biçimde yerleştirilir
Balıkların üstüne karabiber taneleriyle ufalanmış defne yapraklan serpilir
Maden suyu döküldükten sonra balık en az bir saat bu durumda bırakılır (1+1/2 saat olursa daha iyi olur)
Bir saat sonra yarım bardak tuzlu su da kattıktan sonra pyrex orta ısılı bir ateşe oturtulur Balığın suyu kaynamaya başlayınca on dakika ateşte bırakılır, sonra pyrex ateşten indirilir
Balıklar bir spatulayla bozulmadan pyrex'den alınıp servis tabağına yerleştirilir
Cam tabakta kalan salça süzüldükten sonra balıkların üstüne dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul