Yalnız Mesajı Göster

Bearnez Soslu Balık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bearnez Soslu Balık



Bearnez Soslu Balık Tarifi - Bearnez Soslu Balık Nasıl Yapılır - Bearnez Soslu Balık Malzemeleri

BEARNEZ SOSLU BALIK


750 gr balık (Levrek, Kefal, Mercan gibi balıklardan biri),

1 adet havuç,

4 - 5 bardak su,

Tuz

2 - 3 tane karabiber,

Bearnez salçası


Hazırlanışı:

1 Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra filetolara ayırınız

2 Filetolara ayrılmış balıkları yayvan bir kaba koyup muntazam diziniz

3 Üzerlerine suyu, ayıklanmış soğanı, kazınmış havucu, iri iri koyunuz

4 Tuz ve biber atıp ağzını kapatın orta hararetli ateşte 15 - 20 dakika haşlayınız

5 Haşlanan balıkları parçalamadan servis tabağına koyup yanlarına haşlanmış küçük patates koyunuz

6 Bearnez sos hazırlayınız

7 Bearnez sosu salçalığa koyunuz

8 Balıkları sıcak olarak bearnez sosla servis yapınız


Not: Balıklar filetolara ayrılmadan da kesilerek hazırlanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla