Konu
:
Bearnez Soslu Balık
Yalnız Mesajı Göster
Bearnez Soslu Balık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bearnez Soslu Balık
Bearnez Soslu Balık Tarifi - Bearnez Soslu Balık Nasıl Yapılır - Bearnez Soslu Balık Malzemeleri
BEARNEZ SOSLU BALIK
750 gr
balık (Levrek, Kefal, Mercan gibi balıklardan biri),
1 adet havuç,
4 - 5 bardak su,
Tuz
2 - 3 tane karabiber,
Bearnez salçası
Hazırlanışı:
1 Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra filetolara ayırınız
2 Filetolara ayrılmış balıkları yayvan bir kaba koyup muntazam diziniz
3 Üzerlerine suyu, ayıklanmış soğanı, kazınmış havucu, iri iri koyunuz
4 Tuz ve biber atıp ağzını kapatın orta hararetli ateşte 15 - 20 dakika haşlayınız
5 Haşlanan balıkları parçalamadan servis tabağına koyup yanlarına haşlanmış küçük patates koyunuz
6 Bearnez sos hazırlayınız
7 Bearnez sosu salçalığa koyunuz
8 Balıkları sıcak olarak bearnez sosla servis yapınız
Not: Balıklar filetolara ayrılmadan da kesilerek hazırlanabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul