Konu
:
İspanyol Usulü Çipura
Yalnız Mesajı Göster
İspanyol Usulü Çipura
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanyol Usulü Çipura
İspanyol Usulü Çipura Tarifi - İspanyol Usulü Çipura Yapılışı - İspanyol Usulü Çipura Nasıl Yapılır - İspanyol Usulü Çipura Malzemeleri
1'er kg'lık 2 çipura balığı (temizlenmiş)
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
1 limon (altı parçaya bölünmüş)
2 küçük siyah zeytin
30 gr yumuşak ekmek içi
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı kırmızı biber
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
3 orta boy patates (kabuğu soyulup 1/2 sm kalmlığmda doğranmış)
kahve kaşığının ucuyla karabiber
1 su bardağı su
1/2 su bardağı zeytinyağı
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız
Akar su altında balıkları iyice yıkayıp kurulayınız
Bir tatlı kaşığı tuzu balıkların üstüne serpiniz
Keskin bir bıçakla her balığın bir yüzüne, birbirine paralel olarak 1 sm derinliğinde 7-8 sm boyunda 3'er çizgi çizip, aralarına limon dilimlerini yerleştiriniz
Her iki balığın bıçakla çizdiğiniz yüzeylerindeki göz yuvalarını temizleyip içlerine birer siyah zeytin koyunuz
Ekmek içini, sarımsağı, kırmızı biberi ve maydanozu küçük bir kaseye koyup iyice karıştırınız
Geniş ve yayvan bir kaba patatesleri yerleştirip kalan 1/2 tatlı kaşığı tuzu ve karabiberi üstüne serpiniz
Patateslerin üstüne 1 bardak suyu döküp balıkları patateslerin üstüne yerleştiriniz
Bir fırçayla balıkların üstlerine zeytinyağ sürünüz
Hazırladığmız ekmek içli karışımı balıkların üstüne serpiniz
Kabı fırının orta bölmesine sürüp, 30 dakika pişiriniz
Balığı ve garnitürünü bir servis tabağına alıp sıcak olarak servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul