Konu
:
Taze Zencefil Ve Limonlu Alabalık
Yalnız Mesajı Göster
Taze Zencefil Ve Limonlu Alabalık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Zencefil Ve Limonlu Alabalık
Taze Zencefilli Alablık Nasıl Yapılır - Zencefilli Alabalık Buğulama
Malzemeler:
4 tane alabalık
2 tane limon
Yarım kök zencefil
1 su bardağı beyaz şarap
Birkaç dal maydanoz
Yapılışı:
Limonları soyun ve kabuklarını jülyen doğrayın
Kök zencefili küp şeklinde doğrayın
Alabalıkların içini temizleyip,kuyruğuna kadar yarın ve ortasındaki kılçığıbalığı parçalamadan alın
Bu işlemden sonra limon kabuklarını ve zencefili balığın içine yerleştirin
Bir çay bardağı suya 1 su bardağı şarabı ekleyin ve 10 dk
kadar kaynatın
Şarabın alkolü azaldığında balıkları içine atıp 5-6 dk
kaynatın
Buğulanan alabalıkları kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın
Afiyet olsun…
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul