Yalnız Mesajı Göster

Taze Zencefil Ve Limonlu Alabalık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Zencefil Ve Limonlu Alabalık



Taze Zencefilli Alablık Nasıl Yapılır - Zencefilli Alabalık Buğulama
Malzemeler:


4 tane alabalık

2 tane limon

Yarım kök zencefil

1 su bardağı beyaz şarap

Birkaç dal maydanoz


Yapılışı:


Limonları soyun ve kabuklarını jülyen doğrayın

Kök zencefili küp şeklinde doğrayın



Alabalıkların içini temizleyip,kuyruğuna kadar yarın ve ortasındaki kılçığıbalığı parçalamadan alın

Bu işlemden sonra limon kabuklarını ve zencefili balığın içine yerleştirin

Bir çay bardağı suya 1 su bardağı şarabı ekleyin ve 10 dk kadar kaynatın

Şarabın alkolü azaldığında balıkları içine atıp 5-6 dk kaynatın

Buğulanan alabalıkları kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın

Afiyet olsun…


alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla