Konu
:
Kalkan Balığı Tava
Yalnız Mesajı Göster
Kalkan Balığı Tava
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalkan Balığı Tava
Kalkan Balığı Tarifleri - Kalkan Balığı Tava Nasıl Yapılır
Gereçler:
1 kg kalkan balığı
1 çay bardağı un
Tuz-karabiber 1,5 bardak sıvıyağ
1/ 2 demet maydanoz
1 limon
Yapılışı:
1
Balıkları birer kişilik parçalara böldürün
Yıkayıp suyunu iyice süzdürün ya da kurulayın
2
Balıkları, tuz ve karabiber karıştırılmış una bulayın
Kızdırılmış yağa atarak pembe renkte kızartın
Kağıt peçete üzerine çıkartın
3
Balıkları servis tabağına alın, limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin
Not: Pisi, dil, istavrit, mezgit gibi balık çeşitleri de aynen yukarıda anlatıldığı gibi hazırlanıp pişirilir
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul