Yalnız Mesajı Göster

Kalkan Balığı Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalkan Balığı Tava



Kalkan Balığı Tarifleri - Kalkan Balığı Tava Nasıl Yapılır
Gereçler:

1 kg kalkan balığı

1 çay bardağı un

Tuz-karabiber 1,5 bardak sıvıyağ

1/ 2 demet maydanoz

1 limon


Yapılışı:

1 Balıkları birer kişilik parçalara böldürün Yıkayıp suyunu iyice süzdürün ya da kurulayın

2 Balıkları, tuz ve karabiber karıştırılmış una bulayın Kızdırılmış yağa atarak pembe renkte kızartın Kağıt peçete üzerine çıkartın

3 Balıkları servis tabağına alın, limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin

Not: Pisi, dil, istavrit, mezgit gibi balık çeşitleri de aynen yukarıda anlatıldığı gibi hazırlanıp pişirilir


alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla