Yalnız Mesajı Göster

Domatesli Fener Balığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli Fener Balığı



Balık Tarifi - Domatesli Balık - Balık Nasıl Pişirilir


MALZEMELER


1 kg fener balığı fileto

1 küçük kutu ançuez

½ çorba kaşığı biberiye

½ çorba kaşığı tarhun

3 çorba kaşığı limon suyu

2 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

5 çorba kaşığı sıvı yağ

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı biber salçası (tatlı)

1 kutu soyulmuº domates konservesi

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

karabiber

tuz


YAPILIŞ TARİFİ


Fener balığını balıkçınıza ayıklatıp fileto çıkartınızÜzerine limon suyu

sürünüz, tuz ve karabiber serpip biberiye yapraklarını saplayıp 20 dakika

kadar marine ediniz


Ancuez filetolarını 2 santim boyunda kesiniz

Sarmısakları soyduktan sonra eziniz Soğanları da ince dilimler halinde

doğrayınız Sıvı yağı tavada kızdırıp soğan ve sarmısağı yumuşayana

kadar soteleyiniz Domates salçası ve pul biberi ekleyip sotelemeye devam

ediniz


Süzülmüş domates konservesini de tavaya ekleyiniz Devamlı surette bie

çatal yardımıyla ezerek püre haline getiriniz Tuz, karabiber ve tarhunu

ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişiriniz


Fırın kabına hazırlamış olduğunuz sosun yarısını döküp ortasına filetoyu,

etrafına da ançuezleri yerleştiriniz Kalan sos ve yağı da üzerine döküp

daha önceden 160-180oC’a ısıttığınız fırında 40 dakika fırınlayınız

Balığı tabaklara dağıttıktan sonra, tepsida kalan sosu da eşit olarak

balıkların yanlarına koyup sıcak servis yapınız




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla