Konu
:
Palamut Pilaki
Yalnız Mesajı Göster
Palamut Pilaki
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Palamut Pilaki
Palamut Pilaki tarifi - Palamut Pilakinin yapılışı
Malzemeler:
1 orta boy palamut
3 küçük baş soğan
3 adet domates
5 adet yeşil sivribiber
1/2 bağ maydanoz
1,2 fincan zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 limon suyu
Hazırlanışı:
Dilimlenmiş balığı suyunu süzdürdükten sonra tuzlayarak bir kaba koyun
Yarım halka şeklinde ince ince kesilen soğanı zeytinyağında, hafif pembeleşinceye kadar kavurun
kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış kuşbaşı doğranmış domatesleri, küçük doğranmış sivri biberleri soğanların üzerine ekleyin, hepsini karıştırarak pişirin
Hazırlanan harcın 2/3’ünü bir tepsiye kıyılmış maydanozla birlikte yayın
Palamut dilimlerini bu harcın üzerine dizin
En üste de harcın geri kalanını maydanozla birlikte koyun
Tepsideki balığı 30 dakika süreyle ya ocakta üstüne kapak kapatarak veya orta ısıdaki fırında üstü açık olarak pişirin
Pilakiyi ılık veya soğuk olarak, arzuya göre limon suyuyla tadlandırarak yiyebilirisiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul