06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsi Mantısı Tarifi
hamsi mantısı nasıl yapılır

Malzemeler
1 kg hamsi
2 çorba kaşığı mısır unu
2 çorba kaşığı un, 3 adet yumurta
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
1 su bardağı su
Hamsi Mantısı Yapılışı
Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın
Mısır unu, un, 1 adet yumurta, ince kıyılmış taze soğan yaprakları ve maydanozu karışıma ekleyin
Ceviz, kalan 2 adet yumurta, sıvıyağ, tuz, karabiber, kimyon ve pulbiberi ekleyip, karıştırın
Hamsilerin ortasına bir parça bu karışımdan koyup hamsinin diğer parçasını üstüne kapatın
Tepsiye dizip, suyu ilave edin 180 derece fırında 30 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın
|
|
|