Yalnız Mesajı Göster

Hamsi Mantısı Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Mantısı Tarifi



hamsi mantısı nasıl yapılır

Malzemeler


1 kg hamsi

2 çorba kaşığı mısır unu

2 çorba kaşığı un, 3 adet yumurta

1 demet taze soğan

1 demet maydanoz

1 çay bardağı dövülmüş ceviz

1 çay bardağı sıvıyağ

Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber

1 su bardağı su

Hamsi Mantısı Yapılışı


Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın

Mısır unu, un, 1 adet yumurta, ince kıyılmış taze soğan yaprakları ve maydanozu karışıma ekleyin

Ceviz, kalan 2 adet yumurta, sıvıyağ, tuz, karabiber, kimyon ve pulbiberi ekleyip, karıştırın

Hamsilerin ortasına bir parça bu karışımdan koyup hamsinin diğer parçasını üstüne kapatın

Tepsiye dizip, suyu ilave edin 180 derece fırında 30 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla