Konu
:
Hamsi Buğulaması
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Buğulaması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Buğulaması
Hamsi Buğulaması Tarifi - Hamsi Buğulaması Nasıl Yapılır - Hamsi Buğulaması Malzemeleri
Malzemeler
1 kg
hamsi balığı tuz
Taze çekilmiş karabiber
1 limon
300 gr
(yaklaşık 1 su bardağı) konkase domates
150 gr
(2 küçük) soğan (ince kıyılmış)
3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 defne yaprağı
30 gr
(2 çorba kaşığı) margarin
Yapılışı
Temizlenmiş hamsi balıklarını düzgünce yan yana derin bir tavaya dizin
Tavadaki balıkların üzerine konkase domatesi ve ince kıyılmış soğanı yayın
Limon dilimlerini, maydanozu ve defne yaprağını üzerine yerleştirin
Hamsi balıklarını temizleyip tuzlayın ve biberleyin
Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde bir tavaya dizin
Limonun yarısının kabuğunu soyup dilimleyin, diğer yarısının suyunu sıkın
Balıkların üzerine konkase domates, soğan, limon dilimleri, maydanoz ve defne yaprağını yerleştirin
Margarini bir tavada eritin
Eritilmiş margarini balıkların üzerinde gezdirin
Limon suyunu da dökün
Tavanın ağzını sıkı bir kapak veya alüminyum folyo ile sıkıca kapayıp ağır ateşte 10 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul