Konu
:
Mantarlı Karides Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Karides Güveç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Karides Güveç
güveç nasıl yapılır - mantarlı yemek tarifleri - güveçte yapılan yemekler - güveç mantar tarifi
Mantarlı karides güveç malzemeleri
500 gr mantar
300 gr karides
3 soğan
3 diş sarımsak
3 domates
2 sivribiber
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
50 gr tereyağı
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Mantarlı karides güveç hazırlanışı
Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın
Sivribiberleri temizleyip doğrayın
Soğanları soyup küp doğrayın
Sarımsakları soyup ezin
Mantarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin
Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin
Sırasıyla domates, sivribiber,tuz ve
karabiberi ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun
Mantarları süzüp tavaya ilave edin
Suyunu bırakıp çekene kadar 2-3 dakika
daha kavurduktan sonra ocaktan alın
Küçük fırın kaplarına sırasıyla domates soslu
mantar ve karidesleri kat kat yerleştirin
Üzerine kaşarpeynirini serpiştirin
Tereyağını küçük doğrayıp peynirin üzerine ilave edin
Pulbiber serpip fırına verin
Peynir eriyinceye kadar 10 dakika pişirip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul