Konu
:
Greyfrut Çanağında Deniz Ürünleri
Yalnız Mesajı Göster
Greyfrut Çanağında Deniz Ürünleri
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Greyfrut Çanağında Deniz Ürünleri
deniz ürünleri nasıl pişirilir - karışık deniz ürünleriMalzemeler:
6 küçük greyfrut
300 gr haşlanmış beyaz etli balık
250 gr haşlanmış siyah etli balık
200 gr füme mersin balığı (3X3 cm boyutlarmda doğranmış)
2 orta boy domates (kabukları soyulup çekirdekleri temizlenmiş ve ince doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 büyük dolmalık biber (çekirdekleri temizlenip ince kıyılmış)
6 küçük yeşil salata yaprağı (yıkanıp, silkelenerek suları akıtılmış)
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Sosu:
150 gr (3/4 su bardağı) mayonez
3 çorba kaşığı acı krema
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul kırmızı biber
Tarifi:
Keskin bir bıçakla greyfrutların üstlerini kesip atınız
Bir yanı keskin bir kaşıkla içlerini beyaz kısmıyla birlikte kabuğunu delmemeye dikkat ederek oyup, bir kenara ayırınız
Oyduğunuz greyfrut, içlerinin zarlarını soyup ince kıyınız
Kıyılmış greyfrut içlerinden 4 çorba kaşığı alarak orta boy bir kaseye koyunuz
Aynı kaseye bütün sos malzemesini koyup tahta kaşıkla iyice karıştırınız
Siyah ve beyaz etli balıklar, füme mersin, domates, sarımsak ve dolmalık biberi ekleyip iyice karıştırınız
Salatalık yapraklarını 6 servis tabağına yerleştirip içi oyulmuş greyfrutları üstlerine yerleştiriniz
Hazırladığınız deniz ürünlü karışımı eşit ölçüde bölüp her greyfurta doldurduktan sonra, üstüne kırmızı biberi serpiniz
Tabakları 30 dakika buzdolabında beklettikten sonra servis ediniz
Not: İspanyol mutfağının bu yemeği kızarmış tost ekmeği ile servis edilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul