Konu
:
Balık Pilaki
Yalnız Mesajı Göster
Balık Pilaki
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık Pilaki
palamut pilakisi - levrek pilaki - balık pilakisi nasıl yapılırMalzemeler:
1 kilo beyaz etli bir balık (palamut, kolyoz, lüfer, levrekten biri)
3-4 orta boy soğan
3-4 orta boy domates
5-6 adet sarımsak
1 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon
5-6 adet defne yaprağı
1 su bardağı su
Tuz
Bir avuç tane karabiber
Hazırlanışı:
Büyük balıklardan kılçıksız fileto çıkarıp büyük parçalara kesin
Soğanları salata soğanı gibi halkalara doğrayıp tavaya koyun
İsterseniz taze soğan kullanın
Yağda soğanları hafif öldürün
Domatesin kabuklarını soyup fındık büyüklüğünde doğrayarak soğana ilave edin
Maydanozu da yıkayıp ince kıyarak, tuz, biberi de koyun ve bir-iki kere karıştırın
Sarımsakları soyup küçük küçük doğrayarak karışıma koyun
Yayvanca bir kaba bu sosun yarısını koyup balıkları yerleştirin
Sosun diğer yarısını da balıkları tamamen örtecek şekilde yayın
Aralara 5-6 adet defne yaprağı koyun
Üzerine bir su bardağı suyu ve limon dilimlerini de koyup kapak kapatın
Balıkları ya fırında ya da orta hararetli ateş üzerinde suyunu çekinceye kadar pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul