Yalnız Mesajı Göster

Tereyağlı Alabalık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Alabalık



Tereyağlı Alabalık Tarifi - Tereyağlı Alabalık Nasıl Yapılır - Tereyağlı Alabalık Malzemeleri



Tereyağlı Alabalık

MALZEMELER


4 adet alabalık

3 çay kaşığı galeta unu

2 çorba kaşığı tereyağı

1 yumurta

4 çorba kaşığı un

Tuz, karabiber


Alabalıkları temizleyip, ortadan ikiye ayırarak, orta kılçığını çıkarın Ancak parçaların birbirinden ayrılmamasına dikkat edin (Bu işlemleri balıkçınız rahatlıkla yapar) Sırası ile; una, yumurtaya ve galeta ununa bulanmış alabalıkları tereyağında kızartın Servis tabağına aldıktan sonra yağ yanmamış ise balıkların üzerinde gezdirin (Tereyağı çok çabuk yanar ve balığın lezzetini bozar Yandığını görünce tereyağını yenileyin)

Alıntı Yaparak Cevapla