Yalnız Mesajı Göster

Alabalık Nasıl Pişer

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalık Nasıl Pişer



alabalık nasıl pişirilir - tereyağında alabalık - tavada alabalık - alabalık kızartması6 adet Alabalıkların yüzgeçlerini ve karnını kesip içini ve solungaçlarını çekilerek alınız İyice temizlenene kadar akar su altında iyice yıkayınız ve süzünüz Kağıt peçete veya bir bezle balıkların suyu alınız


Tava'ya 1 fincan sıvı yağ ve 3 çorba kaşığı tereyağı koyarak kızdırınız Diğer taraftan balıkları 1 su bardagı beyaz un ile unlayınız ve silkeleyerek fazla unlarından kurtarınız


Tava'daki yağ iyice kızınca, balıkların sırtları size bakacak şekilde tavaya koyunuz 5 dakika kızarana kadar bir tarafı pişirilir ve öbür yüzü çevrilip 5 dakika daha bu yüzünü kızartınız


Ardından balıklar tabağın içine alınır, kenarları isteğe göre süslenir ve kalan tereyağ eritilip üzerine bir limon'un suyu ilave edilir Hazırlanan sos balıkların üzerine dökülür Afiyet olsun


Not: Kızgın yağın dışarıya sıçramaması için tava üzerine bir kapak koyunuz

Tavanın sapını,mümkün olduğunca duvar yönüne çeviriniz ki bir iş kazası meydana gelmesin

Mutfaktaki balık kokusunu gidermek için, bir bardakta sirke vede yanan bir mum bulundurunuz

Odayı iyice havalandırdıktan sonra beyaz zambak kokusu sıkabilirsiniz


Nuri Deniz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla