Konu
:
Kalamar Yahni
Yalnız Mesajı Göster
Kalamar Yahni
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalamar Yahni
Kalamar Yahni Malzemelr-Kalamar Yahni Yapılışı
Kalamar pişirirken (dolma, tava) yumuşak olması için genellikle ya karbonatta ya da sodada belli bir süre bekletiyorlar
Bu tarifte böyle birşey belirtilmediği için ben önce karbonatta bekletmeyi düşündüm ama tarife güvenip ne olacaksa olsun dedim
Bir saatin sonunda kalamarlar gerçekten iyi pişmişlerdi
Diğerleri için bir şey diyemem ama yahni yaparken soda ya da karbonat takviyesine ihtiyacınız yok
içindekiler
750 gr kalamar
3-4 adet orta boy kabukları soyulmuş domates
3 adet büyük boy kırmızı soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tepeleme dolu salça
1 yemek kaşığı taze kekik
1 yemek kaşığı taze mercanköşk
1 adet defne yaprağı (bunu ben ekledim ama siz koymayabilirsiniz)
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
hazırlanışı
Balıkçıda kalamarların içlerini temizletin
Gövdesini halka halka, kollarını küçük küçük doğratın
Genişçe bir tavaya zeytinyağını koyun ve halka halka doğradığınız soğanlarla, yıkadığınız kalamarları kavurun
Soğanların rengi dönünce, soyulup doğranmış 3-4 domates, doğranmış 4 diş sarımsak, mercanköşk, kekik ve defneyi ekleyin
Biraz salça ile kalamarların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin
Kısık ateşte ağzı kapalı olarak 1 saat pişirin
Pilavla servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul