Yalnız Mesajı Göster

Deniz Tarağı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Tarağı



Deniz Tarağı Tarifi - Deniz Tarağının Yapılışı - Deniz Tarağı Resmi - Deniz Ürünleri




Malzemeler

100 gram gravyer peynir

1 su bardağı süt

Üç buçuk çorba kaşığı un

4 diş sarmısak

300 gram deniz tarağı

Yarım fincan konyak

1 çay kaşığı hardal

2 çorba kaşığı tereyağı

Yarım demet maydanoz

Yapılışı


Deniz taraklarını derin bir tavada yumuşayana dek haşlayın Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun 2 diş sarımsağı ve maydanozları ince ince kıyın Deniz taraklarını tavaya alarak, sarmısak ve maydanozla sote edin

Beşamel sos için ayrı bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı koyun Daha sonra unu tencereye ilave edin Sararana dek kavurun Sütü, yavaş yavaş unun üzerine ilave edin Kaynamaya başlayınca ocaktan indirin Kalan 2 diş sarmısağı ezin Hardal ve konyakla karışıma ilave edin

Karıştırdıktan sonra tavada bulunan deniz taraklarının içine koyun Hazırladığınız beşamel sosu deniz taraklarının üzerine dökün Gravyer peynirini de üstüne koyun, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında peynirler eriyene dek pişirin Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla