Yalnız Mesajı Göster

Dereotlu Mezgit

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dereotlu Mezgit




Malzemeler:

* 800 gr patates

* Tuz

* 1 çorba kaşığı margarin

* 1 soğan

* 3 çorba kaşığı sirke

* Karabiber

* 6 çorba kaşığı sıvıyağ

* 1 limon

* 4 mezgit fileto

* 2 yumurta

* 1 demet dereotu

* 2 çorba kaşığı un

* 4 domates

* 1 kabak

Hazırlanması:

* Patatesleri kabukları ile tuzlu suda haşlayın

* Domatesleri yıkayıp incecik dilimleyin

* Kabağı yıkayın Uzunlamasına ikiye bölüp dilimleyin

* Soğanı soyup doğrayın

* Sebzeleri karıştırın

* Sos için sirke, tuz ve karabiberi karıştırın 4 çorba kaşığı yağ ekleyip sebzelerin üzerine dökün

* Limonu yıkayıp kurulayın Kabuğundan biraz rendeleyin Suyunu sıkın

* Balık filetolarını temizleyin Karabiber ve limon rendesi ile tatlandırın

* Yumurtayı çırpın Dereotunu doğrayıp yumurtaya ekleyin Tuz ve karabiberle tatlandırın

* Balığı önce una ardından yumurtalı karışıma bulayın

* Artan yağı tavada kızdırıp balıkları orta ateşte kızartın

* Margarini eritin Patateslerin kabuklarını soyup kızartın

* Balık ve salata ile birlikte servis tabaklarına paylaştırın

Alıntı Yaparak Cevapla