Konu
:
Dereotlu Mezgit
Yalnız Mesajı Göster
Dereotlu Mezgit
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dereotlu Mezgit
Malzemeler:
* 800 gr patates
* Tuz
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 soğan
* 3 çorba kaşığı sirke
* Karabiber
* 6 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 limon
* 4 mezgit fileto
* 2 yumurta
* 1 demet dereotu
* 2 çorba kaşığı un
* 4 domates
* 1 kabak
Hazırlanması:
* Patatesleri kabukları ile tuzlu suda haşlayın
* Domatesleri yıkayıp incecik dilimleyin
* Kabağı yıkayın
Uzunlamasına ikiye bölüp dilimleyin
* Soğanı soyup doğrayın
* Sebzeleri karıştırın
* Sos için sirke, tuz ve karabiberi karıştırın
4 çorba kaşığı yağ ekleyip sebzelerin üzerine dökün
* Limonu yıkayıp kurulayın
Kabuğundan biraz rendeleyin
Suyunu sıkın
* Balık filetolarını temizleyin
Karabiber ve limon rendesi ile tatlandırın
* Yumurtayı çırpın
Dereotunu doğrayıp yumurtaya ekleyin
Tuz ve karabiberle tatlandırın
* Balığı önce una ardından yumurtalı karışıma bulayın
* Artan yağı tavada kızdırıp balıkları orta ateşte kızartın
* Margarini eritin
Patateslerin kabuklarını soyup kızartın
* Balık ve salata ile birlikte servis tabaklarına paylaştırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul