Konu
:
Baharat Soslu Alabalık
Yalnız Mesajı Göster
Baharat Soslu Alabalık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharat Soslu Alabalık
Malzemeler:
* 1 kg patates
* 1 demet maydanoz
* 1 demet deretotu
* 3 çorba kaşığı süt
* 8 alabalık filetosu
* 1 soğan
* 2 çorba kaşığı margarin
* 1 çorba kaşığı un
* 250 gr süt kreması
* Karabiber
* Tuz
Hazırlanması:
* Patateslerin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra tuzlu suda 25 dakika haşlayın
* Bu arada taze baharatları ayıklayıp yıkadıktan sonra sütle birlikte püre haline getirin
* Alabalık filetolarını temizleyin
* Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın
* Büyük bir tencerede 1 çorba kaşığı margarini eritin
Kalan margarini unla karıştırıp bir kenarda bekletin
* Soğana 100 ml su ilave edin
Bir taşım pişirip balık filetolarını bu karışımda pişirip içinden alın
* Karışıma süt kreması ve unlu margarini ekleyip kaynatın
Tuz ve karabiberle tatlandırın
* Püre haline getirdiğiniz taze baharatları tekrar blenderdan geçirip tencereye ilave edin
* Patatesleri süzün
Balığı baharatlı sos ve patates eşliğinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul