Konu
:
Patatesli Hamsi Fırın
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Hamsi Fırın
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Hamsi Fırın
Malzeme:
500 Gr
hamsi
3 çorba kaşığı margarin
1 adet büyük patates
2 adet yumurta
½ demet maydanoz
3 diş sarımsak
3 adet taze soğan
75 gram kaºar peyniri rendesi
2 çorba kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın, yıkayıp durulayın
İkiye ayırıp her iki tarafını tuzlayın
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyup çatalla iyice ezin
Yumurtanın birinin sarısını ayırın
Diğer yumurtayı öncekinin beyazını da ilave ederek çırpın
Patateslere ilave edip karıştırın
Dövülmüş sarmısağı, ince kıyılmış maydanoz, taze soğanı ve kaşar rendesini ilave edip tekrar karıştırın
Hamsileri ilave edin
Fırın kabını yağlayın ve üzerine galeta unu serpin
Karışımı tepsiye yayıp üzerine yumurta sarısını sürün
Üzerine fındık büyüklüğünde margarin parçacıkları ilave edip 180oC fırında 20 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul