Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Hamsi Fırın

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Hamsi Fırın



Malzeme:


500 Gr hamsi

3 çorba kaşığı margarin

1 adet büyük patates

2 adet yumurta

½ demet maydanoz

3 diş sarımsak

3 adet taze soğan

75 gram kaºar peyniri rendesi

2 çorba kaşığı galeta unu

Tuz

Karabiber


Yapılışı:


Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın, yıkayıp durulayın İkiye ayırıp her iki tarafını tuzlayın


Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyup çatalla iyice ezin


Yumurtanın birinin sarısını ayırın Diğer yumurtayı öncekinin beyazını da ilave ederek çırpın Patateslere ilave edip karıştırın Dövülmüş sarmısağı, ince kıyılmış maydanoz, taze soğanı ve kaşar rendesini ilave edip tekrar karıştırın Hamsileri ilave edin


Fırın kabını yağlayın ve üzerine galeta unu serpin Karışımı tepsiye yayıp üzerine yumurta sarısını sürün Üzerine fındık büyüklüğünde margarin parçacıkları ilave edip 180oC fırında 20 dakika pişirin


Sıcak olarak servis yapın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla