Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Levrek Buğulama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Levrek Buğulama



Sebzeli Levrek Buğulama Tarifi - Sebzeli Levrek Buğulamanın Hazırlanışı - Sebzeli Levrek Buğulamanın Yapılışı


Malzemeler


Kişi sayısınca levrek balığı

4 - 5 adet domates

2 adet soğan

4 - 5 adet sivri biber

3 - 4 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Yapılışı


Öncelikle balıkları temizleyin ve yıkayın Bir fırın kabına dizin


Sos için bir tencerede yemeklik (piyazlık doğransa da hoş olabilirdi) doğradığınız soğanları kavurun Soğanlar ölünce doğranmış sivri biberleri ve doğranmış sarımsakları ekleyip bir müddet daha kavurun En son rendelenmiş, blendırdan geçirilmiş ya da ufak ufak doğranmış domatesleri ekleyip kavurun Bu kısım sizin damak zevkinize kalmış Domatesli sosun üzerine karabiberi ve tuzu da ekleyin Biz bir miktar da su ekledik


Kaynayan sosu balıkların üzerine gezdirin, fırın kabını önceden ısıtılmış fırına sürün 200 derecede balıkların üzeri kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla