Konu
:
Palamut Balığı Buğulaması
Yalnız Mesajı Göster
Palamut Balığı Buğulaması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Palamut Balığı Buğulaması
Palamut Buğulaması:
1 adet Palamut veya Torik balığı takoz halinde yani ekmek dilimi şeklinde kesilir
Tatlı su ile iyice kan ve bağırsaklarından temizlenir
Temizlenen balıklar orta büyüklükteki bir teflon tepside birbirine değmeyecek şekilde yerleştirilir
Üzerine zeytin yağı ilave edilir ve yan tarafa bırakılır
Diğer taraftan 3 adet domates ve 3 demet maydanoz yıkanır temizlenir, rendeden geçirilir
Ayrıca 3 adet soğanda rendelenir ve ateşte hafifçe kavrulur
Neticede her iki karışım birbiri ile iyice karıştırılır
Bu karışım, tepside bekleyen Palamut veya Torik dilimlerinin üzerine dökülür
Sivri biber, defne yaprağı ve 3 adet dilimlenmiş limon, balıklar üzerine yerleştirilir
6 su bardağı su ve bir miktar tuz ve karabiber ilave edilir
Tepsi kapak ile iyice kapatılır
Diğer taraftan 180 dereceye hazırlanmış olan sıcak fırın içerisine tepsi yerleştirilir
Ve 15 dakika 180 derecede pişirilir
Zaman sonunda tepsi fırından yanmayan eldiven ile alınır
Sıcak olarak servis yapılır
Afiyet olsun
kaynak
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul