Yalnız Mesajı Göster

Palamut Balığı Buğulaması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Palamut Balığı Buğulaması



Palamut Buğulaması:



1 adet Palamut veya Torik balığı takoz halinde yani ekmek dilimi şeklinde kesilir

Tatlı su ile iyice kan ve bağırsaklarından temizlenirTemizlenen balıklar orta büyüklükteki bir teflon tepside birbirine değmeyecek şekilde yerleştirilir Üzerine zeytin yağı ilave edilir ve yan tarafa bırakılır


Diğer taraftan 3 adet domates ve 3 demet maydanoz yıkanır temizlenir, rendeden geçirilir Ayrıca 3 adet soğanda rendelenir ve ateşte hafifçe kavrulur


Neticede her iki karışım birbiri ile iyice karıştırılır


Bu karışım, tepside bekleyen Palamut veya Torik dilimlerinin üzerine dökülür Sivri biber, defne yaprağı ve 3 adet dilimlenmiş limon, balıklar üzerine yerleştirilir 6 su bardağı su ve bir miktar tuz ve karabiber ilave edilir Tepsi kapak ile iyice kapatılır


Diğer taraftan 180 dereceye hazırlanmış olan sıcak fırın içerisine tepsi yerleştirilir Ve 15 dakika 180 derecede pişirilir Zaman sonunda tepsi fırından yanmayan eldiven ile alınır Sıcak olarak servis yapılır Afiyet olsun
kaynak

Alıntı Yaparak Cevapla