Konu
:
Levrek Balığının Kağıtta Pişirilmesi
Yalnız Mesajı Göster
Levrek Balığının Kağıtta Pişirilmesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Levrek Balığının Kağıtta Pişirilmesi
Kağıtta Levrek:
Balıkçıdan karnı ve pulları temizlenmiş olarak aldığınız 5 adet orta boy levrekleri , eve geldiğinizde tekrar kanları gidinceye kadar iyice tatlı su ile yıkayınız ve sularının süzülmesi için de 15 dakika kadar süzgeçte bekletiniz
Suyu süzülmüş levreklerin içini ve dışını tuzlayınız karabiberleyiniz ve oda sıcaklığında 30 dakika kadar dinlendiriniz
Diğer taraftan balıkları alabilecek büyüklükteki bir fırın tepsisine, balıkların üstünü örtebilecek büyüklükte bir yağlı kağıdı seriniz
Halkalar halinde kestiğimiz 2 baş kuru soğanları kağıdın üzerine, balıkların alt kısımlarının kağıda temasına mani olacak tarzda diziniz
Soğanların üzerine balıkları bir ters, bir yüz olacak şekilde yerleştiriniz
2 çay bardağı su, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 çay bardağı beyaz şarabı balıkların üzerine dökünüz
Bir adet limonu sıkıp suyunu tepsiye ilave ediniz (İsteyenler limonu dilimler halinde de kesip balıkların üzerine de yerleştirebilirler)
Ardından Tekrar tuz ve kararınca karabiber serpip balıkların üstünü, hava almayacak tarzda yağlı kağıt ile kapatınız
Daha önceden 190 dereceye kadar ısıtılmış fırına tepsiyi sürünüz
Pişme süresi balıkların büyüklüğüne bağlı olup yaklaşık 45 - 50 dakikadır
Balıkların piştiğini, yağlı kağıdın hafifçe kavrulmaya başlaması ile anlayabilirsiniz
kaynak
Not: Tepsiyi fırından alırken yünlü eldiven kullanınız ki eliniz yanmasın
Servisinizi mutlaka sıcak olarak yapınız
kaynak
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul