Konu
:
Fırında Kefal
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Kefal
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Kefal
Fırında Kefal: ( 5 kişilik )
Fırını önceden 200°C' ye ısıtıp hazır hale getiriniz
Bir kapta 3 su bardağı suya, iki demet maydanoz ve 3 diş karanfili koyup, su yarı yarıya çekinceye kadar kaynatınız ve ardındanda süzdürünüz
4 Çorba kaşığı Zeytinyağı ya da ayçiçek yağını da ilave edip karıştırınız
Diğer taraftan1 kilo halka şeklindeki Kefal balığı dilimlerini bir tepsiye diziniz
Rendelenmiş 400 gram domates ve 400 gram soğanı balıkların üzerine dökünüz
3 çorba kaşığı limon suyu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı karışımını da balıkların üzerine gezdiriniz
Yarım çay kaşığı tuz , biberi ve 3 demet maydanozu da üzerlerine serpiştiriniz
Fırında balıkları , yaklaşık 10-15 dakika pişiriniz
Fırından alıp, pişme kontrolunu yaptıktan sonra yeniden 10 dakika kadar 180 derecede pişiriniz ve önceden ısıtılmış tabaklarda sıcak olarak servis yapınız
Afiyet olsun
Kaynak
Not: Fırından elinizin yanmaması için bez eldiven kullanınız
Ellerinizdeki balık kokusunun giderilmesi için ,ellerinizi sirkeli suda durulayınız
kaynak
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul